Notícies:Redteval

UV EmprénRural: programa de beques, pràctiques i formació en Emprenedorisme Rural, Actiu i Sostenible

05 ago 2020
UV i Diputació posen en marxa un programa intensiu de formació en emprenedoria rural per l'estudiantat universitari amb beques i pràctiques a empreses, ajuntaments i mancomunitats de la província de València en municipis de menys de 3.000 habitants.

 

Objecte: seleccionar les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural i alineades amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030), per a participar en un programa intensiu de formació en emprenedoria rural i realitzar pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats de la província de València en municipis en risc de despoblació

Es tracta d'un programa formatiu de caràcter intensiu dissenyat en col·laboració per la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén) i altres agents de l'ecosistema innovador valencià que, gràcies al patrocini de la Diputació de València, posarà a l'abast de l'estudiantat la possibilitat de:

(1) Contribuir a combatre la despoblació fomentant una emprenedoria eco-sostenible: sent catalitzadors i promotors d'idees innovadores, creatives i imaginatives, capaces de generar majors expectatives de futur en els entorns rurals més desfavorits.

(2) Aprendre metodologies innovadores: permetent a l'estudiantat participant obtindre un certificat de tècniques d'emprenedoria innovadora aplicades a entorns rurals en el marc de l'I Campus d'Emprenedoria Rural de la Universitat de València. Aquesta activitat tindrà una duració aproximada d'una setmana i es realitzarà de manera online al començament del període de pràctiques.

(3) Conéixer l'entorn on aplicar l'aprés: aprendre fent, l'estudiantat aplicarà els coneixements rebuts per a desenvolupar la seua idea mitjançant pràctiques d'emprenedoria en l'entorn real.

Beneficiaris: estudiants matriculats en estudis oficials de grau, màster o doctorat de la Universitat de València durant el curs acadèmic 2020/21

Bases reguladores https://go.uv.es/uvempren/rural/cas

Quantia Les ajudes són per un import màxim total de 20.000 euros.

Característiques de les ajudes:

Dotació: El programa finança ajudes de 1.000,00 € al mes per a realitzar una pràctica d'emprenedoria

Les pràctiques tindran una duració mínima d'un mes i màxima de tres mesos, a jornada completa. El certificat de tècniques d'emprenedoria es realitzarà en modalitat online en les dates que s'indicaran amb anterioritat a l'inici de la pràctica. El període de realització de les pràctiques comprendrà des d'1 d'octubre de 2020 fins al 31 de desembre de 2020.

Formalització de sol·licituds Les persones interessades presentaran la seua sol·licitud, preferentment, a través d'una instància general habilitada en la seu electrònica de la Universitat de València, ENTREU (Entorn de Tramitació Electrònica de la Universitat de València) ) dirigida a la Unitat d’Emprenedoria (UVemprén) a través del tràmit “Programa d'Emprenedoria Rural, Actiu i Sostenible” (UVemprén RURAL)

Periode de l'estada en pràctiques: Octubre, novembre i desembre de 2020,

Adhestió d'empreses i entitats per acollir estudiantat del programa: Cumplimentar un xicotet qüestionari a https://links.uv.es/uvempren/ruralform

Termini de presentació de sol·licituds Des del dia 5 d'agost fins a l'11 de setembre de 2020.

+Info

UVemprém RURAL