Notícies:Redteval

La Diputació abordarà a Utiel els problemes de la despoblació al segon congrés de solucions per al medi rural

24 feb 2023
La jornada tindrà lloc el 24 de febrer a la Casa de la Cultura

 

La segona edició del Congrés de solucions per al medi rural, que se celebrarà a la Casa de la Cultura d'Utiel el pròxim 24 de febrer, abordarà el fenomen de la despoblació, amb la mirada posada especialment en els municipis d'interior de la província de València.

La jornada, impulsada per la Diputació de València a través de l'àrea de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, i organitzada per Next Educación amb el patrocini de Cajamar, estarà dirigida pel comunicador Manuel Campo Vidal, i reunirà persones emprenedores, representants de les institucions públiques i periodistes dels principals mitjans que tracten diàriament informació municipal i comarcal.

Així, a més del president de la institució provincial, Toni Gaspar, i el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, està prevista la presència d'altres càrrecs de l'administració pública, com la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé; la secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, Elena Cebrián; la Directora General de l'Agència Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeanette Segarra; o el Secretari General per al Repte Demogràfic del Govern d'Espanya, Francesc Boya; entre altres.

Durant la trobada, es tractaran temes com el model de Territori Rural Intel·ligent, les comunitats energètiques locals, les polítiques socials centrades en les persones majors, o el paper de les institucions públiques i les persones emprenedores en el model socioeconòmic dels municipis despoblats.

La jornada inclou també una taula redona que analitzarà el paper de la informació sobre el món rural des de la perspectiva dels mitjans de comunicació, com a agents rellevants a l'hora de posar el focus mediàtic en el repte demogràfic.

L'esdeveniment es podrà seguir de manera presencial o telemàtica, mitjançant una retransmissió en directe per streaming.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ: >>>>>>>>>> tinyurl.com/2congreso-mediorural.