Notícies:Redteval

Diputació i UV fomenten l'emprenedoria rural amb una nova edició d'UVemprén Rural

16 sep 2022
L'alumnat rebrà 1.000 euros al mes durant 3 mesos per a madurar els seus projectes emprenedors amb estades en pràctiques a municipis rurals. Inscripcions fins el 16/9

http://www.uv.es/uv-empren/ca/programes-uvempren/uvempren-rural/presentacio.htmlLa Delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació de la Diputació de València i la Universitat de València, a través del seu Vicerectorat d'Innovació i Transferència en col·laboració amb el Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i  Ocupació i UVpràctiques han posat en marxa la tercera edició del programa UVemprén Rural.

UVemprén Rural és un programa intensiu de formació en emprenedoria que té com a objectiu principal seleccionar les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l’àmbit rural i que estiguen en sintonia amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible recollits en els ODS 2030.

Com a les edicions anteriors, ajuntaments, mancomunitats, associacions i empreses ubicades a municipis de menys de 3.000 habitants de la província de València s'han inscrit al programa per oferir un total de 69 estades en pràctiques a alumnat de la UV que tinga un projecte emprenedor i vulga donar-li forma durant les seues pràctiques a les 33 entitats col·laboradores.

El pressupost de la iniciativa UVemprén Rural, gràcies a la participació de la Diputació de València, arriba enguany als 30.000 euros, dels quals 24.000 € es destinen a desenvolupar pràctiques d'emprenedoria al medi rural, d'entre 1 i 3 mesos de durada i amb un import de 1.000 euros al mes, i a la impartició a les persones participants d'un certificat en tècniques d’emprenedoria innovadora en entorns rurals impartit per docents seleccionats per la Universitat de València. A més, com a novetat, a la convocatòria d'aquesta III edició s'han establit 4 premis per un import total de 6.000 € per a reconèixer les millors iniciatives de l'alumnat participant.  S'establix un premi de 3.000 € al millor projecte UVemprén Rural, i altres 3 premis dotats amb 1.000 € cadascun per a reconèixer el millor projecte innovador, el millor projecte de triple impacte (social, econòmic i ambiental) i el millor projecte d’emprenedoria femenina.

L’estudiantat de la Universitat de València matriculat en alguna titulació oficial de grau, màster o doctorat de la Universitat de València que estiga interessat en l’emprenedoria rural, pot presentar la seua sol·licitud de participació fins el proper 16 de setembre.

Els requisits per a participar en el programa són no estar empadronat en el municipi on es realitzaran les pràctiques, complir els requeriments específics de les estades en pràctiques de la seua titolació, i no tindre relació contractual prèvia amb l'entitat on vaja a fer les pràctiques.

>>>> Accedir a la convocatòria

>>>>Accedir al llistat d'entitats on fer pràctiques