Notícies:Redteval

Acelera pyme. Vols saber qui visiten el teu lloc web? Descobreix com Google Analytics pot ajudar-te

13 Sep 2023
Si t'interessa saber qui visiten el teu lloc web, com interactuen amb ell i què els interessa per a poder optimitzar la seua experiència, aquest post és per a tu. T'expliquem com Google *Analytics es converteix en una eina indispensable.

Segons un article de MyCodelessWebsite, el 55,49% de les pàgines web a nivell global utilitzen Google Analytics per a monitorar la seua activitat digital. Aquesta xifra no resulta sorprenent, tenint en compte els múltiples avantatges que ofereix aquesta eina d'anàlisi web.

 

Què és Google Analytics?

Google Analytics és una eina gratuïta que permet analitzar el trànsit i l'activitat d'un lloc web. Amb aquesta eina, és possible obtindre informació valuosa sobre el comportament de les persones usuàries, com interactuen amb el lloc i quins continguts els resulten més interessants.

 

Com funciona i quina informació proporciona Google Analytics?

Per a començar a utilitzar Google Analytics, és necessari crear un compte i agregar un codi de seguiment en el lloc web que es desitja analitzar. Una vegada fet això, l'eina comença a recopilar dades sobre el trànsit i l'activitat en el lloc.

Aquestes dades es presenten en forma d'informes i gràfics que permeten visualitzar de manera clara i concisa la informació recopilada. L'eina proporciona informació detallada sobre el trànsit i l'activitat en el lloc web, com el nombre de visites, el temps de permanència en ell, la seua ubicació geogràfica o el tipus de dispositiu utilitzat per a accedir al lloc, entre altres dades rellevants.

A més, també és possible obtindre informació sobre el comportament de les persones usuàries, com les pàgines més visitades, la taxa de rebot (quants abandonen el lloc després de visitar una sola pàgina), les conversions (accions realitzades, com la compra d'un producte o la subscripció a un butlletí), entre altres dades importants.

Google Analytics és una eina molt completa, a continuació pots descobrir els seus principals avantatges.

Avantatges d'utilitzar Google Analytics

 • Analitza el comportament de l'usuari: Google Analytics permet analitzar com s'interactua en el lloc web, el temps que passen en la pàgina o els continguts que més els interessen entre altres dades. Aquesta informació pot ajudar a entendre millor les audiències i a prendre decisions informades sobre com millorar el seu lloc web.
 • Optimitza la inversió publicitària: les empreses poden veure quantes visites i conversions generen a través de les seues campanyes publicitàries. D'aquesta manera, poden optimitzar la seua inversió publicitària i fer ajustos en temps real per a maximitzar el retorn d'inversió.
 • Millora el rendiment del lloc web: Aquesta eina proporciona informació detallada sobre el rendiment del lloc web, com el temps de càrrega de la pàgina i els errors de servidor. Amb aquesta informació, les empreses poden identificar els problemes i treballar en solucions tecnològiques per a millorar l'experiència de l'usuari i augmentar la taxa de conversió.
 • Personalitza els informes: Google Analytics permet personalitzar els informes perquè s'ajusten a les necessitats de cada empresa. A més, es poden triar les mètriques que desitgen analitzar i crear informes personalitzats.
 • Fàcil integració amb altres eines: Google Analytics s'integra fàcilment amb altres eines de Google, com Google Ads, Google Tag Manager i Google Search Console. D'aquesta manera, les empreses poden tindre una visió més completa del rendiment del seu lloc web i de les seues campanyes publicitàries.
   

Pas a pas per a visualitzar les mètriques:

 1. Accedeix al teu compte de Google Analytics i selecciona el lloc web que desitges analitzar.
 2. En el panell de control, selecciona la secció de 'Informe'.
 3. Ací trobaràs diferents categories d'informes, com a Audiència, Adquisició, Comportament i Conversions. Selecciona la categoria que desitges analitzar.
 4. Dins de cada categoria, trobaràs diferents subcategories amb mètriques específiques. Per exemple, dins de la categoria d'Audiència, trobaràs subcategories com a Edat, Gènere, Ubicació i Dispositiu. Selecciona la subcategoria que desitges analitzar.
 5. En aquest punt trobaràs gràfics i taules amb informació detallada sobre la mètrica seleccionada. Per exemple, si selecciones la subcategoria de Dispositiu, trobaràs informació sobre el percentatge d'usuaris que accedeixen al lloc web des de la seua computadora, el seu telèfon mòbil o la seua tauleta.
 6. També pots personalitzar l'informe seleccionant diferents filtres, com el període de temps que desitges analitzar o el tipus de dispositiu.
 7. Una vegada que hages seleccionat totes les mètriques que desitges analitzar, pots exportar l'informe en diferents formats, com PDF o CSV, o compartir-lo amb altres membres de l'equip.

Google Analytics és essencial per a millorar la presència en línia i optimitzar el màrqueting digital, proporcionant informació valuosa sobre els usuaris del lloc web. No esperes més per a començar a utilitzar-la!