Notícies:Redteval

Acelera pyme. Transformació digital en el sector energètic: claus per a optimitzar l'eficiència i reduir els costos

13 Sep 2023
La digitalització pot ajudar-te a conéixer noves maneres d'arribar als teus clients i d'impulsar les teues vendes. Però com pot millorar el teu treball diari i optimitzar els teus recursos? Si vols descobrir les claus per al sector energètic, continua llegint! 

Sabies que Espanya ocupa la setena posició del ránking de generació d'energia solar i eòlica de tot el món i que, a més, és el desé país amb major percentatge per a generar electricitat amb aqueixes fonts? 

L'energia és fonamental per al funcionament de la nostra societat. A més, a les fonts d'energia tradicionals, se'ls ha unit en els últims anys una transformació cap a les renovables que tenen com a objectiu combatre el canvi climàtic i reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.

 

Però què és el sector energètic?

El sector energètic abasta totes les iniciatives i persones enfocades en les activitats que comporten la producció, distribució i consum de l'energia en un país o territori concret. Aquestes activitats estan relacionades amb diferents recursos com el petroli, el gas natural, el carbó o les energies renovables com poden ser la solar, eòlica o hidroelèctrica, entre altres.

A Espanya, s'està realitzant una forta aposta per aquestes energies renovables, que seran una de les claus per a disminuir l'impacte mediambiental que suposa l'ús de les energies tradicionals. De fet, segons un estudi, el 42,2% de l'energia emprada per a produir electricitat procedeix de fonts renovables.

Per això, la transformació digital juga un paper clau per a optimitzar tot el procés que recorre l'energia des de la seua producció fins que la utilitza el client.