Notícies:Redteval

Acelera pyme. Guia per a crear una estratègia d'e-mail màrqueting efectiva

18 Sep 2023
En l'actualitat, els negocis són més conscients del potent que pot ser el correu electrònic en la seua estratègia de vendes. En aquest post t'expliquem com pots impulsar el teu comerç a través de l'e-mail màrqueting. No t'ho perdes!

En la dècada dels setanta, el correu electrònic va suposar l'inici de l'era de la comunicació moderna. Des de llavors, l'e-mail s'ha convertit en un dels canals més importants per a les empreses gràcies a la seua gran versatilitat i efectivitat. Cada vegada són més els negocis que ho utilitzen, no sols en els seus processos interns de treball, sinó també per a comunicar novetats als seus clients i augmentar les vendes.

Aquest canal t'ofereix la possibilitat de poder generar una connexió autèntica amb les persones essencials per a la teua empresa.

No obstant això, aprofitar totes les oportunitats de màrqueting que t'ofereix el correu electrònic pot ser complicat. Per aquesta raó, volem explicar-te com pots crear una estratègia d'e-mail màrqueting que t'ajude a connectar amb el teu públic objectiu i a promoure la teua marca.

 

En què consisteix una estratègia d'e-mail màrqueting?

Consisteix en l'anàlisi, disseny i implementació de les accions que es realitzen a través del correu electrònic amb la finalitat d'aconseguir els objectius comercials marcats.

Desenvolupar una estratègia d'e-mail màrqueting no sols t'ajudarà a tindre una planificació dels correus electrònics que vages a enviar, sinó que també garantirà que aquests estiguen alineats amb la teua marca, siguen rellevants i complisquen amb els objectius globals de màrqueting plantejats.

A pesar que normalment l'e-mail màrqueting és utilitzat com un canal l'objectiu del qual és la conversió, també pot complir moltes altres funcions i objectius, com:

  • Emails de captació per a atraure leads cap a la teua e-commerce i ampliar la teua base de dades.
  • Newsletters o butlletins informatius per a mantindre als teus clients actualitzats amb les novetats del teu comerç.
  • Difusió de continguts del blog per a donar visibilitat als continguts més rellevants.
  • Emails de fidelització en els quals s'ofereixen recompenses com a descomptes i promocions als teus clients per a incentivar que tornen a comprar.

Com podràs veure, són molts els usos que li pots donar a una estratègia d'e-mail màrqueting. A més de la seua versatilitat, existeixen una sèrie d'avantatges que et comptem a continuació.

 

Avantatges d'implementar una estratègia d'e-mail màrqueting

 

  • Permet crear relacions sòlides amb els clients

El correu electrònic és una de les vies de comunicació més ràpida i efectiva per a usar amb els teus clients i mantindre'ls al corrent de les novetats del teu comerç.

 

  • Facilita el desenvolupament de la personalitat de la teua marca

Implementar una estratègia d'e-mail màrqueting et permet reforçar el to, estil i imatge de la teua marca en utilitzar un canal de comunicació directa.

 

  • Permet fer ús eficient de recursos

Una campanya d'e-mail màrqueting pot resultar bastant rendible per al teu negoci. Si s'estableix òptimament, l'e-mail màrqueting té el potencial per a generar un retorn de la inversió (ROI) de fins a un 4400%, segons dades del Data & Màrqueting Association.

 

Passos per a crear una campanya d'email màrqueting

 

1. Analitza la teua situació actual


Determina quines són les febleses, fortaleses, oportunitats i desafiaments del teu negoci per a la teua estratègia d'e-mail màrqueting. Per a això, et recomanem que realitzes una anàlisi DAFO . També, et suggerim fer una anàlisi sobre què està fent la teua competència en les seues campanyes d'e-mail màrqueting, per a tindre un punt de referència que t'ajude a identificar quins aspectes poden funcionar i quins pots millorar.

 

2. Defineix la teua audiència


Igual que en una estratègia de màrqueting general, has de determinar qui és el teu públic objectiu. Per a això, et recomanem començar amb el teu buyer persona, per a comprendre què és el que cerca i crear una estratègia de comunicació per correu electrònic segons les seues necessitats.

 

3. Estableix els teus objectius


És important determinar què es vol aconseguir amb l'estratègia d'e-mail màrqueting. Aquesta ha de tindre objectius específics i SMART que han d'estar alineats i donar suport als objectius comercials del teu negoci.

 

4. Tria un tipus de campanya i de correu electrònic a enviar


Et recomanem analitzar en profunditat els tipus de correus electrònics que hi ha i triar segons els objectius del teu comerç i el teu públic objectiu. Un bon exemple pot ser un butlletí informatiu o newsletter, o anuncis sobre productes i promocions.

 

5. Crea un calendari per a implementar la teua estratègia de màrqueting


És important definir la freqüència amb la qual planeges posar-te en contacte amb la teua llista d'usuaris. Informa per endavant de la periodicitat, per a fixar les expectatives i respecta un programa ampli per a generar confiança.

 

6. Mesura els teus resultats


Fixa objectius que t'ajuden a aconseguir els teus objectius de màrqueting i mesura'ls. Algunes mètriques que pots tindre especialment en compte són les cancel·lacions de subscripció i les taxes d'obertures, de rebot i de clics.