Notícies:Redteval

Acelera pyme. Descobreix el fenomen del influencer màrqueting

13 Sep 2023
Sabies que a Europa, actualment, hi ha més de 10 milions d'usuaris d'Instagram que són considerats influencers? En aquest post, t'ensenyarem en què consisteix el influencer màrqueting i com pots utilitzar-ho per a impulsar el teu negoci.

Què són els influencers?

Els influencers són creadors de contingut en plataformes digitals que compten amb un ampli nombre de seguidors, la qual cosa els converteix en un bon altaveu per a distribuir missatges i que arriben a moltes persones.

 

En què consisteix el influencer màrqueting?

El influencer màrqueting és una estratègia que consisteix en la col·laboració entre un influencer i una empresa perquè aquesta puga arribar a més persones i aconseguir alguns dels seus objectius com a negoci.

Encara que els resultats depenen de cada campanya, el màrqueting de influencers s'ha convertit en una bona opció a l'hora de promocionar un negoci. De fet, segons un estudi, les empreses guanyen 5,78 dòlars per cadascun que inverteixen.

 

Quins són els seus beneficis?

Comptar amb una estratègia de màrqueting de influencers pot suposar una sèrie d'avantatges per a la teua pime:

  • Credibilitat: els creadors de contingut són una font fiable d'informació per als seus seguidors. Això ajuda al fet que siga més fàcil atraure i convéncer als usuaris per a convertir-los en clients.
  • Abast: anunciar els teus productes amb el suport de un influencer et pot permetre tindre major visibilitat i aconseguir que un gran nombre de nous usuaris coneguen la teua empresa i el que ofereixes.
  • Segmentació: triant al influencer adequat, potenciaràs que els teus productes arriben al teu públic objectiu sempre que els seus seguidors estiguen alineats amb els serveis que proporciones en la teua empresa.
  • Creativitat: tindràs l'oportunitat de crear anuncis diferents als que els usuaris estan acostumats i generar un impacte entre els seguidors. A més, pots utilitzar diferents plataformes i diversos formats com a imatges, vídeos o àudios.

Consells per a crear la teua estratègia de màrqueting de influencers

Ara que ja saps com et pot ajudar col·laborar amb un influencer per a aconseguir arribar a nous consumidors i aconseguir els teus objectius, és el moment de descobrir com pots elaborar la teua pròpia estratègia.

  1. Identifica quins són els teus objectius: abans de col·laborar amb un creador de contingut, és important que tingues clar què vols aconseguir amb aquesta estratègia. Selecciona si vols aconseguir augmentar les teues vendes, aconseguir més seguidors en els teus comptes de xarxes socials, tindre més visibilitat o generar impacte entre els consumidors.
  2. Determina com és el teu públic ideal: investiga quins tipus de persones són els que tenen més possibilitats de convertir-se en els teus clients. Això t'ajudarà al fet que l'estratègia siga més efectiva i els teus anuncis arriben a usuaris de xarxes socials que puguen convertir-se en clients del teu negoci.
  3. Selecciona el pressupost: tria el tipus d'inversió que vols realitzar per a la campanya i l'esforç econòmic que estàs disposat a fer. Aquest pas t'ajudarà a determinar a quantes persones vols arribar i el tipus de creador de contingut amb el qual vols col·laborar.
  4. Selecciona al influencer adequat: una vegada que tens clars els teus objectius, és important que tries al creador de contingut que millor s'adapta a les teues necessitats. Encara que el nombre de seguidors és important, el primer que has de valorar és si als seus seguidors els interessa el tipus de productes que embenes en el teu negoci. Per això, analitza el tipus de contingut que elaboren i l'acceptació que té entre els usuaris.
  5. Crea contingut original: encara que pots donar-li al influencer tota la llibertat perquè elabore el contingut que considere oportú, pots aportar idees o assenyalar els aspectes que consideres més rellevants a l'hora de realitzar l'anunci. És important que siga contingut nou perquè cride l'atenció dels seguidors i aconseguisca un major impacte.
  6. Analitza els resultats: monitora l'abast de la teua col·laboració amb un influencer per a saber si la campanya ha resultat efectiva i s'han aconseguit els objectius establits. Per a això, pots demanar al creador de contingut que compartisca les mètriques de les publicacions que ha realitzat amb la teua empresa. També, pots utilitzar eines d'analítica web com Google Analytics per a saber quants nous usuaris has aconseguit gràcies a aquesta campanya.

T'ha resultat útil? Si vols començar a utilitzar una nova estratègia digital que t'ajude a aconseguir a més usuaris, apunta't al influencer màrqueting!