Notícies:Redteval

1r Edició del curs online “Agent Rural d'Innovació Social davant la Despoblació”

16 abr 2020
Del 4 al 15 de maig de 2020

 

La Diputació de Màlaga a través de la Delegació d'Innovació Social i Atenció al Despoblament del Territori juntament amb La Sénia, Centre d'Innovació Social, impulsen aquesta nova iniciativa que sorgeix en el marc del “I Congrés Provincial davant el Repte del Despoblament des de la Innovació Social a la província de Màlaga”, celebrat recentment.

La iniciativa, ‘Agent Rural d'Innovació Social davant la Despoblació’, té per objectiu combatre la despoblació a la província, i està dirigida a una selecció de 30 persones perquè adquirisquen habilitats i coneixements com a agents territorials, i que permeten el desenvolupament de projectes que configuren una nova economia rural en els municipis de la província.

La formació online s'impartirà de forma gratuïta del 4 al 15 de maig, i serà impartida amb la col•laboració de l'entitat social Ecoherencia.

El curs consta de 30 hores de formació a distància, basades en la interacció i la proactividad de l'alumnat. Comptarà amb més d'una desena d'especialistes i experiències locals que il•lustraran als participants sobre bones pràctiques d'innovació social rural dutes a terme en territoris amenaçats pel despoblament, entre les quals destaquen Pobles Vius Jacitania, Pobles en Moviment, Cicerones Rurals, Festival Em tornes Lorca, Xarxa Terrae i Economies Biorregionales, entre altres.

Inscripcions

El període d'inscripcions romandrà obert des de demà dilluns 13 d'abril fins al 24 d'abril, inclusivament. Entre tots els candidats que emplenen el formulari de participació es realitzarà una selecció de 30 alumnes que seran degudament comunicats abans del 30 d'abril.

E-mail de contacte: agentesdespoblamiento@malaga.es

L'alumnat estarà acuradament seleccionat per a assegurar l'aprofitament del curs, fomentant la participació més diversa possible d'agents de canvi de municipis en risc de despoblació, per a assegurar la transferència de coneixements a la realitat del territori, especialment a la província de Màlaga, així com per a enriquir l'ambient d'intercanvi d'experiències.

Enllaç al contingut del Curs i inscripció>>>>>

+Info>>>>>