Notícies:Redteval

09/09/2021_Jornada Intercanvi d'experiències LEADER - Innovació

23 ago 2021
Esdeveniment on-line organitzat per Xarxa Rural Nacional (RRN)

 

Les zones rurals i les economies rurals estan experimentant canvis massius a causa de diversos factors tals com el canvi climàtic, la crisi sanitària, l'esgotament de recursos i de la biodiversitat, despoblament, digitalització i rapidesa evolució de noves tecnologies. Les comunitats i empreses rurals, tant agrícoles com no agrícoles: han d'adaptar-se als canvis cap al futur enfront d'un entorn global cada vegada més competitiu i incert.

La innovació és una prioritat transversal de la política de desenvolupament rural de la UE, i la seua connexió amb LEADER/CLLD es veu reforçada per l'obligació dels grups d'acció local (GAL) de tenir-la en compte a l'hora de planificar les seues estratègies de desenvolupament local (EDL). La innovació, tant social com tecnològica permeten aportar solucions noves per a assegurar un futur resilient en les zones rurals en la qual cosa LEADER i els GALs té un paper clau a jugar per a fomentar el desenvolupament de 'solucions innovadores, inclusives i sostenibles per a assegurar un futur resilient en les zones rurals'.

Objectius de la reunió

Aquesta jornada pretén crear un espai per a intercanviar experiències entre diferents Grups d'Acció Local que han treballat per a fomentar la innovació en el seu entorn i comunitat rural de cara a millorar la qualitat de vida i la competitivitat de l'economia local

Aquesta trobada serà també una oportunitat per a explorar, debatre i reflexionar sobre com l'ús de la innovació social i tecnològica pot enfortir les zones rurals enfront dels desafiaments tals com el canvi climàtic o els efectes derivats de la crisi sanitària provocada per la COVID19, i com pot convertir-se en oportunitats per al medi rural, generant sinergies i noves xarxes de cooperació dins del territori.

Objectius específics

  1. Intercanviar coneixements i bones pràctiques per a aprofitar les oportunitats que ofereix la innovació per al desenvolupament rural des de la perspectiva Leader.
  2. Compartir experiències sobre les diferents estratègies posades en marxa pels GALs en el foment la innovació.

La jornada comptarà amb les experiències de:

  • MENDINET (País Basc) – Smart RURAL
  • Grup d'Acció Local ADECOAR (Castella i Lleó) - iniciativa Reina
  • ADRI Comarca de la Sidra (Astúries) i Big HEealth Data Consulting - projecte en el marc de la submesura 19.2 per a impulsar millores en plataformes de telemedicina
  • GAL EL QUIXOT, (Castella-la Manxa) - taller de benestar emocional

Descàrrega documentació jornada>>>>

Data: 09 setembre 2021
Horari: 10.00 - 12.00
Modalitat: Plataforma digital

Inscripció ací>>>
Termini d'inscripció: Des de 26 juliol 2021 al 01 setembre 2021